Att våga möta sitt inre


Under många år anpassade jag mig och var snäll och tillmötesgående mot allt och alla. Jag ville vara till lags, vara duktig och göra rätt. En så kallad duktig flicka. Detta mönster formade mig redan som liten, då jag var den ordentliga storasystern som tog ansvar och var den kloka.

I många år blev detta min identitet och många har sagt genom åren: "du som vet allt", "du som har koll på allt"... en roll som till slut blev en belastning för mig. För i min strävan att vara duktig, ordentlig och alltid göra rätt, tappade jag bort mig själv. Vem var jag, vad ville jag?

Kärnan i min person krympte och en dag gick jag riktigt vilsen i mig själv. Var bara trött och ledsen. Jag hade blivit känslomässigt utmattad.

De senaste åren har jag därför gjort en jätteresa inom mig själv i jakten på att hitta tillbaka, hitta min kärna och det som är jag! Resan har varit lång och periodvis riktigt tuff, men det bästa som jag gjort. Efter många års lager av plikt, duktighet, sorg, rädsla som lagt sig kring mitt hjärta kunde jag börja plocka bort detta som hindrade mig från att känna mig själv, mina känslor, mina behov och gav mig möjlighet att leva ett ärligt liv.

Går du omkring med ett skal kring ditt hjärta som gör att du tappat bort dig själv? Då kanske det är dags att stanna upp och börja leta efter din kärna? För att du ska kunna vara dig själv och leva ett så rikt och ärligt liv som möjligt.

Taggar:

Utvalda inlägg