Tankar om LOTTA

som terapeut

Vad tycker klienterna?

Klicka på rutorna

Kriser uppstår när man minst anar det. De kommer som en meteorit genom natten och antingen går obemärkta förbi, för att de inte upptäcks, eller så raserar de allt i ens väg. 

När krisen drabbade oss var det oerhört skönt att Lotta fanns där direkt, med kort väntetid och flexibla tider eftersom kriser inte väntar. De ändrar också snabbt karaktär, inte minst när det berör inte bara en, två utan flera personer. 

Lotta har onekligen varit kittet som hållit ihop oss när fogarna knakat. Som funnits mitt emellan, lyssnat till båda sidor och som ställt relevanta frågor som krävt eftertanke och rannsakan varför vi blev ihop, är ihop och om vi fortsatt vill vara ihop. Lotta har aldrig dömt, eller valt sida. Hon har guidat oss i en snårig skog av känslor genom alla sorters oväder. Och hon har lärt oss att hissa segel utan henne som kapten. Lärt oss att lita på kompassen inombords. 

Det har snart gått ett år sen Krisen då vi till en början träffade henne varje vecka men nu är det nästan ett halvår sen vi sågs. Vi har precis gift oss. 

Fortfarande uppstår konflikter där den ena eller den andra säger, vi får boka ett samtal hos Lotta för att man känner att vi inte klarar det på egen hand. Men sen löser vi det, trots allt, med de redskap som vi kanske hade, men som Lotta lärt oss att hitta och förstå. 

Vi kan varmt rekommendera Lotta. På mindre än ett år har vår relation gått från botten till toppen och aldrig har vår kärlek känts starkare. 

Ett par som genomgått en djup kris efter en otrohet  berättar...

Tack Lotta, du gav mig inte de rätta svaren, utan de rätta frågorna! Samtalen med dig blev en positiv vändning när jag verkligen behövde komma vidare i mitt liv.

Nu orkar jag se framåt.

En kvinnas ord om sin egen resa mot tydligare mål i livet

Dessa samtal har fått mig ur totalt känslomässigt kaos och vilsenhet till att känna mig stark, nyfiken och klar över hur livets stig med spänning kan ringla vidare. Hur jag kan välja att förhålla mig till den resan, till mig själv och till mina medmänniskor.

En medelålders kvinna som tappade sin riktning i livet

Tack för att du hjälper mig att hitta verktyg, så att jag kan resa mig upp. Att bli en stark, modig, viljestark kvinna med en bra och frisk självkänsla.

En medelålders kvinna som befinner sig i en destruktiv relation

Tack Lotta för fina och konstruktiva samtal som hjälpte mig genom en svår separation. 

I samtalen kände jag en trygghet som gjorde att jag vågade lyfta saker som jag knappt vågat tänka på innan och sakerna blev med det möjliga att hantera. Det var mycket givande samtal där jag kunde få både stödjande frågor men också frågeställningar där jag fick leta efter de obekväma svaren. 

Samtalen gav mig otroligt mycket, både akut stöd och hjälp att se framåt!

Några ord från en kvinna som hamnat i en livskris i samband med en separation

Jag har aldrig tyckt att det varit något med "prata ut". Innan vi träffades första gången för samtal så var jag så nära så många gånger att avboka tiden.

Men jag gav det en chans och det har jag inte ångrat. Efter lite grävande och snackande känns det som stenarna börjar försvinna ifrån min "ryggsäck".

Har fått  bättre självförtoende och vågar mera. Har en bit kvar tills jag är där jag vill vara men jag mår mycket bättre nu.

En medelålders man som hamnat i en livskris 

berättar

Är mitt i livet och har drabbats av bland annat utmattning. 

Hos Lotta får jag hjälp med olika verktyg att hantera min situation. Går sakta framåt och Lotta verkligen förstår min situation och är lugn vid våra samtal. Jag kände ett stort förtroende direkt. Lotta är fantastisk.

En kvinna som hamnat i utmattning sätter ord på sina tankar om terapin

Lotta Gustavsson © 2016